Shipment Gratis verzending v.a. € 99,-
Phone 0528 - 204 025
Zoeken
Inloggen


Nieuwe klant
Login
Ons Assortiment

Openingstijden:

Woensdag 10.00 uur - 21.00 uur
Donderdag 10.00 uur - 18.00 uur
Vrijdag 10.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 uur - 16.00 uur

Vijverbouw

Hierbij een opsomming tips mee te nemen in de bouw van uw Vijver en Filterkamer:

  • Houdt rekening met een extra doorvoer in de vijver, hier kunt een overloop maken. Deze voorkomt een nat terras wanneer u vergeet de kraan uit te doen, daarnaast bij veel regenval blijft het waterniveau de gewenste hoogte.
  • Zorg voor en extra aftakking vanaf de bodemdrain, welke aangesloten is op de afvoer. Hiermee kunt u met grote kracht de bodemdrain en aanvoer buis spoelen. Deze zal ondanks een goede flow langzaam dicht slibben met bezinkend vuil. Door een extra aftakking te plaatsen voorkomt u dat dit vuil onnodig in uw filter komt.
  • Plaats bij de retour naar de vijver een aftakking naar de afvoer, dan kunt u na het spoelen de eerste 50-100 liter water afvoeren. Hierin zit altijd vervuiling wat na het spoel proces is vrij gekomen.

Bodemdrain monterenBodemdrain monteren:

Hierbij geven wij enkele tips bij het plaatsen van een bodendrain, dit omdat wij in de praktijk nogal eens problemen tegenkomen die makkelijk voorkomen kunnen worden.
  • Laat voor het betonstorten de leiding en de bodemdrain vollopen met water, dit voorkomt dat de drain/buis gaat drijven in het cement.
  • Zorg bij het betonstorten dat de schoefgaten voor de flens schoon zijn/blijven.
  • Boor een klein gaatje in het midden van de deksel voor u deze op de buis plaatst, dit voorkomt dat deze vaccuum gaat zitten.
  • De deksel dient circa duimdikte van de bodem te zitten.
Let op dit zijn geen regels maar enkel tips van ons, wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele verkeerde toepassing ervan.
 
 
 
 

Adresgegevens:

PVC24
Industrieweg 40
7921JP Zuidwolde
Tel: 0528 - 204 025
E-mail: info@pvc24.nl
KvK 62390252