Goedkoop + topservice + groot assortiment!   Verzenden: € 6,95   v.a. € 99 geen verzendkosten

Mobile menu

Productmenu

Tips & Tricks

Tips & Tricks

Vijverbouw

Hierbij een opsomming tips mee te nemen in de bouw van uw Vijver en Filterkamer:

Houdt rekening met een extra doorvoer in de vijver, hier kunt een overloop maken. Deze voorkomt een nat terras wanneer u vergeet de kraan uit te doen, daarnaast bij veel regenval blijft het waterniveau de gewenste hoogte.
Zorg voor en extra aftakking vanaf de bodemdrain, welke aangesloten is op de afvoer. Hiermee kunt u met grote kracht de bodemdrain en aanvoer buis spoelen. Deze zal ondanks een goede flow langzaam dicht slibben met bezinkend vuil. Door een extra aftakking te plaatsen voorkomt u dat dit vuil onnodig in uw filter komt.
Plaats bij de retour naar de vijver een aftakking naar de afvoer, dan kunt u na het spoelen de eerste 50-100 liter water afvoeren. Hierin zit altijd vervuiling wat na het spoel proces is vrij gekomen."

Bodemdrain monteren:

Hierbij geven wij enkele tips bij het plaatsen van een bodendrain, dit omdat wij in de praktijk nogal eens problemen tegenkomen die makkelijk voorkomen kunnen worden.
Laat voor het betonstorten de leiding en de bodemdrain vollopen met water, dit voorkomt dat de drain/buis gaat drijven in het cement.
Zorg bij het betonstorten dat de schoefgaten voor de flens schoon zijn/blijven.
Boor een klein gaatje in het midden van de deksel voor u deze op de buis plaatst, dit voorkomt dat deze vaccuum gaat zitten.
De deksel dient circa duimdikte van de bodem te zitten.
Let op dit zijn geen regels maar enkel tips van ons, wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele verkeerde toepassing ervan.
"

De waardering van www.pvc24.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 303 reviews.