Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Levering in binnen- en buitenland
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Supersnelle levering
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Bodemdrain en Doorvoeren

Bodemdrains en Doorvoeren

Bodemdrains zijn zo goed als onmisbaar in elke vijver. Mocht u een vijver bouwen of er al een hebben, dan zijn bodemdrains van groot belang. Een bodemdrain zorgt niet alleen voor een schone bodem, maar verbetert ook aanzienlijk de waterkwaliteit. De bodemdrains zijn voorzien van afsluitkappen. Dit voorkomt dat er vissen vast in komen te zitten. U kunt de bodemdrain met verschillende producten combineren voor een optimaal resultaat. Lees hieronder verder over de plaatsing en het gebruik van bodemdrains. Ook lichten we enkele varianten toe uit ons assortiment.

De Bodemdrains en Doorvoeren welke PVC24 u aanbiedt zijn uitgerust met kamer en compleet met deksel, flens en RVS schroeven. Wij hebben 2 maten bodemdrains met kamer, de standaard 110mm. welke het meest gebruikt word bij aanleg van (koi)vijvers. Deze drain is geschikt om bij een oppervlakte van 3 meter bij 3 meter vuil af te voeren. bij een grotere oppervlakte adviseren wij 2 of meerdere bodemdrains te plaatsen. Naast het model 110mm. hebben wij ook een 50mm. variant, deze is qua model exact hetzelfde alleen dan in een kleinere variant, uitgevoerd met een 50mm. aansluiting. Deze word veelal toegepast in quarantaine systemen of kleinere vijvers met een pompgevoed systeem. Beide bodemdrains zijn ook te verkrijgen in een beluchte variant, dit wil zeggen dat er een luchttoevoer op zit en is de deksel vervangen door een rubberen luchtschotel.

Bodemdrains, de plaatsing en werking

Het woord bodemdrain verklapt eigenlijk al waar deze geplaatst dient te worden. In de bodem. Bij de aanleg van de vijver dient deze te worden gemonteerd in het diepste gedeelte van de vijver. Afhankelijk van de waterdruk kan een bodemdrain ongeveer 9 vierkante meter van de bodem schoonhouden. Bij een groter bodemoppervlakte dient u meerdere bodemdrains te plaatsen. De bodemdrain wordt aangesloten op een afvoer welke loopt naar een voorfilter. Daarna wordt het verder gepompt naar het filter. Ook kunt u kiezen voor een bodemdrain met beluchting. Deze zorgt voor een constante toevoer van zuurstof in uw vijver. Wij adviseren voor de ingang naar de filter, een splitsing te maken welke naar het riool leidt. Zo kunnen de leidingen doorgespoeld worden. Zo wordt opgehoopt vuil eenvoudig weg gehaald zonder uw filter te belasten. Kortom, bodemdrains zorgen voor schone vijvers en kunt u snel genieten van uw gezonde vijver vol leven!

Skimmer

Een skimmer heeft als werking in een vijver of zwembad, het afvoeren van oppervlakte vuil als stof, blad, insecten etc. De meest voorkomende is de drijvende skimmer, een andere mogelijkheid is een losse skimmer. Deze skimmer is voorzien van een pomp en vangt het vuil op middels de sponzen. Makkelijk toe te passen, men zet deze in het water, stekker in het stopcontact en u heeft een skimmer.

Doorvoeren

PVC24 heeft een compleet assortiment met doorvoeren, van wandoorvoer met flens tot witlofdoorvoeren. Alle doorvoeren zijn scherp geprijsd en worden compleet geleverd. Ook bij deze artikelen hebben wij staffelprijzen, dus meer is minder. Wandoorvoer dikwandig: dit is een dikwandige doorvoer welke ook wel folie doorvoer word genoemd, word compleet geleverd met flens en rvs schroeven. Zijdrain/bodemdrain: dit is een dikwandige doorvoer echter word geleverd met een afdekkap om zo een betere aanvoer te creeren, word toegepast waar een bodemdrain niet geplaats kan worden. Witlofdoorvoer/PVC tankdoorvoer: beide doorvoeren zijn uitgerust met een rubber voor afdichting. U kunt door de ring aan te draaien een waterdichte doorvoer plaatsen. Het verschil is dat bij een witlofdoorvoer een buis er niet in gelijmd dient te worden. Schroefdoorvoer: deze doorvoeren worden veelal gebruikt bij quarantaine systemen of filtersystemen. Makkelijk toe te passen en waterdicht middels de ring die als pakking er tussen zit. Heeft u vragen over het bestellen van Bodemdrain / Zijdrain ? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we u van dienst kunnen zijn.

Filters