Toont alle 2 resultaten

Wat is een bodemdrain?

Je kan de bodemdrain het beste zien als een soort afvoerputje. Al het bezonken vuil op de boden van uw vijver zal hier namelijk in terecht komen. Tijdens het aanleggen van een vijver is het daarom van groot belang om dit erin te verwerken. Het diepste gedeelte van de vijver is altijd het aangewezen punt hiervoor en door het een beetje af te laten lopen, wordt het straks alleen maar makkelijker. Afhankelijk van de waterdruk, kan de dit product het water van uw vijver schoonhouden. Wil je echter nog iets extra’s hebben? Kijk dan eens naar de beluchte bodemdrain. Deze bezit tevens de functie om het water goed belucht te houden.

Bodemdrain kopen

Wil je ook een bodemdrain kopen? Mail of bel ons zodat wij je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. De producten die wij leveren zijn compleet met deksel, kamer, RVS schroeven en flens. Daarnaast kun je kiezen uit twee verschillende maten. Wij bieden namelijk het standaard model van 110mm die geschikt is voor een oppervlakte van 3 bij 3 meter en bij een groter oppervlakte adviseren wij je om meerdere bodemdrains aan te schaffen.

Hoe plaats je een bodemdrain in de vijver?

Onze bodemdrains zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan een uitvoering met drijvend systeem of in een wanduitvoering. In het geval van een drijvend systeem. zal de pomp op de bodem worden gemonteerd. Het opvang potje is in dat geval aan het wateroppervlak te vinden. Kies je echter voor een wanduitvoering, dan is het van groot belang om op de stroomrichting van het water te letten.

Nog een aantal zeer handige tips

Als laatste behandelen we nog een aantal handige tips. Denk er bijvoorbeeld aan dat je niet meer dan vier van de deze producten op 1 vortex aansluit. Gezien de werking van dit apparaat is dat namelijk niet aan te raden. Zorg er daarnaast voor dat dit product waterpas liggen ten opzichte van elkaar. Hierdoor krijg je een gelijkwaardige werking. Ten slotte als laatste tip kunnen we je meegeven dat de afstand niets uitmaakt.

Winkelwagen

close
De waardering van www.pvc24.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 2805 reviews.