Goedkoop + topservice + groot assortiment!   Verzenden: € 6,95   v.a. € 99 geen verzendkosten

Mobile menu

Productmenu

PVC Platen

PVC Platen

Kleur donkergrijs
Afmeting 200 x 100cm.

Versturen is mogelijk tot de dikte van 3mm. daarna is afhalen of levering in overlege i.v.m. de transportlengte en gewicht.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Eigenschappen van PVC

Het is belangrijk om het onderscheid tussen beide soorten VC platen goed te kennen. Elke soort heeft zijn eigen toepassing. Om te beginnen is er geschuimd PVC. Deze platen hebben een bijzonder laag enigengewicht, het weeg nog geen halve gram per vierkante centimeter. Dat is de helft lichter als de regulier PVC plaat. Geschuimd PVC is daardoor goed hanteerbaar en erg geliefd in de reclame- en sign wereld. De platen zijn namelijk heel goed te bedrukken met diverse druktechnieken en beschrijfbaar met merkstiften. Veel winkelreclameborden worden daarom van geschuimd PVC gemaakt. Het plaatoppervlak is vlak en glad, maar niet hard, zoals bij reguliere PVC platen. De kern bestaat uit een licht PVC schuim, de reden dat de plaat zo licht is. Geschuimd PVC heeft ook andere kwaliteiten: het is sterk warmte- en geluid isolerend en brandvertragend. Deze soort PVC is gemakkelijk te bewerken en wordt daarom ook veel in de bouw toegepast. Geschuimd PVC is erg buigzaam, de dunnere platen zijn in principe oprolbaar.

Hard PVC is aanzienlijk zwaarder, maar ook veel vorm- en slijt vaster. Hard PVC platen worden veel gebruikt in de machinebouw, de platen kunnen zeer goed bewerkt worden door ze te zagen en te frezen. De dunne plaatsoorten zijn vouwbaar, mits er een vouw kerf met een mes gemaakt is. De vormvastheid zorgt ervoor dat er zeer nauwkeurige maatvoering mogelijk is. Bovendien vervormt hard PVC amper onder druk. Het wordt daarom ook wel als stelmateriaal toegepast bij zware machines en apparaten. Een andere belangrijke eigenschap is de hoge chemische resistentie, dit maakt PVC platen geschikt voor toepassingen in laboratoria en de chemische industrie. En uiteraard kennen we hard PVC als elektrobuis. PVC is elektrisch isolerend en wordt daarom ook toepast als basismateriaal voor elektrisch gereedschap.

De waardering van www.pvc24.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 835 reviews.