Goedkoop + topservice + groot assortiment!   Verzenden: € 6,95   v.a. € 99 geen verzendkosten

Mobile menu

Productmenu

Kranen en Afsluiters 63mm.

Kranen en Afsluiters 63mm.

Alle 5 resultaten

Kranen en Afsluiters 63 mm kopen

pvc24.nl heeft diverse types kogelkranen in het assortiment. Een kogelkraan, ook wel kogelafsluiter, kogelklep of bolkraan genoemd is een kraan of klep die de stroming van een vloeistof of gas geheel of gedeeltelijk afsluit met een doorboorde bol ( kogel). Door de hendel aan de kraan is deze kogel over 90 graden te draaien, waarmee de kraan van open naar dicht gaat of omgekeerd.

Bedieningsgemak

Het grote voordeel van een kogelkraan is het bedieningsgemak. Met een korte kwartslag kan de kraan snel en eenvoudig geheel gesloten dan wel geopend worden. Het is daardoor een snel te bedienen, veel gebruikte afsluiter voor zowel industrieel- als hobbymatig gebruik. alle Modellen kogelkranen in ons assortiment zij voorzien met het KIWA keurmerk en zijn geschikt voor drinkwater. Voor gas zijn speciale kranen voorzien van het GASTEC keurmerk. Naast deze kranen kunnen we voor water ook pvc kogelkranen leveren. te vinden bij het pvc druk assortiment.

kogelkraan gebruiken

Een kogelkraan wordt over het algemeen gebruikt in kleine en middelgrote installaties met een gesloten circuit. Denk bijvoorbeeld aan verwarmingsinstallaties of een beregeningsinstallatie. U kunt de kraan gebruiken voor diverse toepassingen, bijvoorbeeld als regelkraan of afsluitkraan in een waterleiding systeem.

Diverse soorten kogelkranen

De rechte kogelkranen zijn bij pvc24.nl verkrijgbaar met binnendraad of met binnen en buitendraad. U vindt ook kranen voor het aftappen van leidingen. Een aftapkraantje is met name handig als u de leiding wilt afsluiten en tevens laten leeglopen voor bijvoorbeeld de vorst. De kranen hebben een volle doorlaat, dit houdt in dat de leiding niet vernauwt in de kraan, maar dezelfde binnenmaat heeft als de type aanduiding. Het huis is gemaakt van messing. Elke kogelkraan heeft een hard verchroomde kogel van messing waarmee ook bij hoge druk absolute dichtheid gewaarborgd is.

De waardering van www.pvc24.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 842 reviews.