Toont alle 6 resultaten

Tyleenslang

Tyleenslangen worden gemaakt van polyetheen, een soort plastic. De soort polyetheen die gebruikt wordt voor tyleen buizen is LDPE. Dit materiaal kan worden belast tot een temperatuur van 70 graden Celsius.
Een tyleenslang is vanwege het materiaal tamelijk flexibel. Dit vergemakkelijkt de montage, zeker op moeilijk bereikbare plekken. Tegelijkertijd is het een materiaal wat veel kan hebben, hierdoor kan het zelfs gebruikt worden voor ondergrondse verbindingen. Let er bij ondergronds gebruik wel op dat de tyleenslang minimaal 50 cm diep ligt. Zo voorkomt u bevriezing van de tyleenslang in de winter.

Tyleenslang kopen

Bij het kopen van tyleenbuizen zijn er een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten. Wilt u de tyleenbuis gebruiken om een leiding voor drinkwater aan te leggen? Let er dan op dat het materiaal het KIWA-keurmerk ZPE-40 draagt. Alleen tyleenbuizen met dit keurmerk zijn veilig te gebruiken voor drinkwater en daardoor ook bruikbaar voor aansluitingen op bijvoorbeeld campings. Wilt u tyleenslang kopen voor een ander doel dan het aanvoeren van drinkwater? Dan is het niet noodzakelijk dat het materiaal het ZPE-40 keurmerk heeft.

Tyleenslangen prijzen

Wilt u een tyleenslang kopen? In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment van dit materiaal. Bij het kopen van de tyleenslang kunt u kiezen uit twee maten: 50 of 100 meter. U kunt de lengte naar wens aanpassen, door de slang af te knippen of te verlengen door middel van verbindingsstukken. Daarnaast zijn er verschillende breedtematen waar u uit kunt kiezen en kunt u zowel ongekeurde als gekeurde tyleenslangen kopen. Daarbij ziet u in onze webshop ook de prijs van de tyleenslang. Zo heeft u genoeg informatie om een juiste keuze te kunnen maken. Dus bent u benieuwd naar de prijs van de tyleenbuis of wilt u een tyleenslang kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Heeft u toch behoefte aan meer informatie of professioneel advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Tips

Voor het monteren van tyleen/PE-koppelingen

Gegarandeerd lekvrij uw koppeling installeren? Installeer uw koppeling altijd volgens de fabrieksinstructies. Dan zorgt u ervoor dat deze lekvrij is.

Aansnijden van de tyleenslang/PE-leiding

Als u de tyleenslang aansnijdt doet u dit het beste met een scherpe snoeischaar. Hierdoor is de afsnijding zo glad en recht mogelijk.

Winkelwagen

close
De waardering van www.pvc24.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 2804 reviews.