Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Tyleen

PVC24 heeft een groot assortiment op het gebied van tyleen en de benodigde koppelingen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en voorkeur kunt u een keuze maken. Daarnaast heeft PVC24 een ruime keuze in alle andere benodigdheden op het gebeid van installatiemateriaal.

Tyleen buis

Een tyleen buis is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar u de tyleen buis voor gaat gebruiken. Bij een waterleiding voor drinkwater is het belangrijk dat de tyleen buis geschikt is voor drinkwater. De tyleen buis die geschikt is voor drinkwater heeft blauwe strepen aan de zijkant en is voorzien van het KIWA keurmerk.
Of wilt u de tyleen buis voor water gebruiken, maar niet voor drinkwater. Dan kunt u kiezen voor een tyleenslang zonder baluwe strepen en het KIWA keurmerk, maar heeft u voldoende aan de ongekeurde tyleenslang. Deze tyleenslang is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het aanleggen van een beregeningssysteem.

Dan is er nog de tyleenbuis die enkel geschikt is voor gas. Deze tyleenslang herkent u aan gele strepen op de zijkant. De tyleen buis is dan ook voorzien van het GASTEC keurmerk. Hierdoor weet u dat de PE buis voldoet aan alle in Nederland gestelde eisen voor een gasleiding.

Tyleen waterleiding

Als u de tyleen gaat gebruiken voor een waterleiding is het, nadat u heeft bepaald of de tyleen wel of niet geschikt moet zijn voor drinkwater, ook belangrijk om te kijken naar het traject waar de tyleenslang komt. Is het een traject met veel bochten en weinig rechte lijnen? Dan is het verstandig om te kiezen voor de tyleen ZPE. De tyleen ZPE is soepeler dan de tyleen HDPE. Hierdoor kunt u gemakkelijker bochten maken met de tyleenslang. Als het traject veel rechtere lijnen heeft, dan kunt u volstaan met de tyleen HDPE buis.

Tyleen koppeling

Bij PVC24 kunt u kiezen voor verschillende soorten en merken tyleenkoppelingen. Zo zijn er specifieke koppelingen voor een gasleiding van tyleen en koppelingen die speciaal zijn voor een waterleiding van tyleen.

Daarnaast geven we u ook de keuze in meerdere merken tyleenkoppelingen met bijbehorende prijzen. Dan is er voor elk budget de juiste koppeling. Let wel: Al onze tyleenkoppelingen voor water zijn voorzien van KIWA keurmerk en voldoen dus aan alle kwaliteitseisen. En al onze tyleenkoppelingen voor gas zijn voorzien van het GASTEC keurmerk en voldoen dus aan alle kwaliteitseisen voor een gasleiding.
Het is niet mogelijk om een tyleenkoppeling voor water toe te passen in een gasleiding en andersom.

Installatiemateriaal

Z