Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Installatiemateriaal

Wat is installatiemateriaal?

Installatiemateriaal is een breed begrip. De techniek van installaties is in te delen in de volgende gebieden:

  • elektrotechnische installaties
  • werktuigbouwkundige installaties
  • transportinstallaties
  • warmte- en koude installaties

Op bepaalde delen overlopen deze vakgebieden elkaar. PVC24 heeft alle soorten installatiematerialen in het assortiment. Ons assortiment is zo breed dat zowel de particuliere klusser als de installateur of loodgieter bij ons terecht kan.

Welk installatiemateriaal heb je nodig voor je klus?

Welk installatiemateriaal je nodig hebt, is afhankelijk van de soort klus die je gaat doen. Maar vaak heb je voor een klus leidingmateriaal nodig, of dat nu is om de waterleiding aan te leggen in huis of om een elektriciteitsleiding te beschermen. De leiding zorgt ervoor dat water, gas, een vloeistof, elektriciteit of pneumatiek van de ene plek naar de andere plek worden gebracht.

Voor het aanleggen van een leiding in of buitenshuis heb je de leiding zelf, maar ook koppelingen nodig. Met deze koppelingen kan je delen leiding aan elkaar verbinden, maar je kan bijvoorbeeld ook een bocht of een aftakking in de leiding maken.
Elk systeem en elke toepassing heeft zijn eigen koppelingen. Het is dus belangrijk om de leiding en de koppelingen van hetzelfde systeem te kiezen.
Daarnaast horen kranen & afsluiters, drinkbakken en sproeiers ook tot het installatiemateriaal.

Installatiemateriaal kopen bij PVC24

Bij PVC24 hebben we alleen installatiemateriaal van hoogwaardige kwaliteit in het assortiment. Wij vinden het belangrijk dat de installatiematerialen een lange levensduur hebben en geen problemen geven van lekkage. Vaak wordt installatiemateriaal weggewerkt in de wand of boven het plafond. Dan wil je niet dat er lekkage komt nadat je het juist zo mooi hebt afgewerkt. En nog erger, dat de boel dus weer open moet.

Bij ons ben je ervan verzekerd dat de materialen voorzien zijn van het in Nederland geldende kwaliteitsmerk, zoals KIWA en KOMO. Daardoor kan je vertrouwen op de materialen die je gebruikt.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze medewerkers. ZIj helpen je graag!

Bij PVC24 vind je al het installatiemateriaal dat je nodig hebt voor je klus.

Installatiemateriaal

Z