Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Afvoerput

Bij PVC24 hebben een een uitgebreid en compleet assortiment straatkolken, tegelpadkolken, trottoirkolken en zandvangers. Bij PVC24 kunt u terecht voor al uw putten, kolken en ander installatiemateriaal.

Hemelwater afvoerput

Het is belangrijk om een het regenwater goed te kunnen afvoeren in je tuin. Hevige regenbuien zullen in de toekomst vaker gaan voorkomen. Maar met een goede afvoer van het regenwater kan je voorkomen dat je tuin blank komt te staan.

De mooiste manier om regenwater af te voeren is ook de meest simpele manier: het regenwater trekt in de bodem! Als het regenwater in de bodem trekt, wordt het uiteindelijk grondwater.
Daarnaast is het beste als het regenwater wordt gebruikt om bijvoorbeeld de planten in de tuin water te geven.

Het teveel aan regenwater bij bijvoorbeeld een hevige of langdurige regenbui kun je het beste afvoeren. Bij het afvoeren van regenwater laat je het water dat je het opgevangen gecontroleerd wergstromen. Hierdoor stroomt het niet naar de riolering, maar in de tuin. Het water kan dan worden opgevangen in een hemelwater afvoerput en stroomt vanuit de put naar een infiltratiesysteem of naar een vijver in de tuin.

Afvoerput KOMO

De kolken bestaan uit een onderbak van PVC en een bovenstuk van gietijzer. Deze delen zijn los te koop, maar het is ook mogelijk om een straatkolk, trottoirkolk of een tegelpadkolk compleet te kopen.

De kolken zijn geschikt voor toepassing onder zware omstandigheden. Bovendien zijn de kolken voorzien van het KOMO keurmerk. Hierdoor weet u zeker dat de kolken en putten aan alle in Nederland gestelde eisen voldoen.

Naast diverse kolken hebben wij ook een groot assortiment schrobputjes, erfafscheidingsputten en vloerputten.

Installatiemateriaal

Z