Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Schuifkranen

Onze schuifkranen zijn de ideale oplossing voor het regelen van de stroom van vloeistoffen en gassen in uw leidingnetwerk. Of u nu werkt met water, olie, gas of andere vloeistoffen of gassen, onze schuifkranen zijn ontworpen om betrouwbaar en duurzaam te zijn in zelfs de meest uitdagende omstandigheden.

Onze schuifkranen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal en messing, en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen om te voldoen aan de specifieke eisen van uw toepassing. Ze zijn eenvoudig te installeren en te bedienen, en bieden een betrouwbare en kosteneffectieve manier om de stroom van vloeistoffen en gassen in uw leidingnetwerk te regelen.

Toepassingen schuifkranen

Schuifkranen worden vooral gebruik bij vijvers en zwembaden. De grotere diameters vanaf 110 mm worden ook veel toegepast in de agrarische sector. Denk hierbij onder andere aan een schuifkraan voor de afvoer van mest. Het voordeel van deze soort makkelijk te bedienen kranen is, dat ze vrij goedkoop zijn voor de afmeting. Bij PVC24 hebben we verschillende merken schuifkranen van topmerken Valterra of VDL.

Onze schuifkranen hebben een eenvoudig ontwerp en zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Ze zijn voorzien van een hendel of wiel aan de bovenkant van de klep, waarmee u de klep kunt openen en sluiten om de stroom te regelen. Het schuifmechanisme beweegt soepel binnenin de klepbehuizing en biedt een nauwkeurige en consistente stroomregeling.

Verschil tussen een schuifkraan en een kogelkraan

Een schuifkraan en een kogelkraan zijn twee verschillende soorten afsluitventielen die worden gebruikt om de stroom van vloeistoffen of gassen in een leidingsysteem te regelen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is het ontwerp van de afsluiting.

Een schuifkraan heeft een schuifmechanisme dat heen en weer beweegt om de opening in de klep te vergroten of te verkleinen. Dit gebeurt door middel van een hendel of wiel aan de bovenkant van de klep. Het schuifmechanisme beweegt binnenin de klepbehuizing en blokkeert de stroom wanneer het volledig is gesloten.

Een kogelkraan daarentegen heeft een kogelvormige afsluiting in het midden van de klepbehuizing. De kogel kan draaien om de stroom van vloeistoffen of gassen in de leiding te regelen. De kogel draait meestal 90 graden om de klep te openen of te sluiten. Kogelkranen hebben meestal een hendel of greep aan de bovenkant van de klep om de kogel te bedienen.

Een ander belangrijk verschil tussen de twee is de drukval over de klep. Een schuifkraan biedt over het algemeen minder weerstand tegen de stroom van vloeistoffen of gassen dan een kogelkraan. Dit betekent dat er minder drukverlies is wanneer de klep volledig is geopend.

Over het algemeen zijn kogelkranen duurder dan schuifkranen, maar bieden ze een betere afdichting en zijn ze betrouwbaarder op de lange termijn. Schuifkranen zijn echter vaak goedkoper en bieden meer flexibiliteit in termen van de hoeveelheid stroom die kan worden geregeld. Welke klep het meest geschikt is voor uw toepassing, hangt af van uw specifieke behoeften en eisen.

Schuifkranen bij PVC24

Als u op zoek bent naar hoogwaardige schuifkranen voor uw toepassing, neem dan contact op met ons team van experts. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste schuifkraan die past bij uw specifieke behoeften en eisen. Met onze schuifkranen kunt u er zeker van zijn dat uw leidingnetwerk veilig, betrouwbaar en efficiënt werkt.

Filters