Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Hemelwaterafvoer

Een goede hemelwaterafvoer is noodzakelijk voor elk gebouw. Of het nu uw huis, schuur, garage of carport betreft, een deugdelijke hemelwaterafvoer beschermt uw gebouwen tegen waterschade. Bij PVC24 vindt alle producten op het gebied van uw hemelwaterafvoer en ander installatiemateriaal.

Hemelwaterafvoer diameter

In Nederland regent het regelmatig maar ook steeds vaker in grote hoeveelheden in korte tijd. Dan is het belangrijk dat het regenwater snel en goed wordt afgevoerd. Dit betekent dat uw dakgoot groot genoeg dient te zijn om de hoeveelheid regenwater te kunnen afvoeren. Daarnaast is het dan ook noodzakelijk dat er voldoende capaciteit aan regenpijpen is met een juiste diameter.
Tot slot is het naast voldoende capaciteit van belang dat de dakgoot en de regenpijp niet verstopt zitten door bladeren en vuil dat in de dakgoot ligt.

Hemelwaterafvoer aanleggen

Het aanleggen van een hemelwaterafvoer kan op talloze manieren. Traditioneel werd het regenwater afgevoerd via de riolering. Maar dit betekent een grote belasting voor de waterzuiveringsbedrijven die een grote hoeveelheid van tamelijk schoon water binnenkrijgen. Daarom zie je steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om het regenwater op te vangen en opnieuw te gebruiken voor bijvoorbeeld het doorspoelen van de WC of het beregenen van de planten in uw tuin. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Daarnaast wordt regenwater ook steeds meer opgevangen in infiltratiekratten. Deze infiltratiekratten zorgen voor een tijdelijke opvang van het regenwater. Vervolgens geeft de infiltratiekrat het regenwater langszaam af aan de grond in haar omgeving.
Bij nieuwbouw

Hemelwaterafvoer plat dak

Hoe moet u het regenwater bij een plat dak laten afwateren? Bij een plat dak wordt de afwatering, een kiezelbak, aan de rand van het platte dak geplaatst. Het regenwater wordt op dit punt verzameld in een vergaarbak en afgevoerd via een regenpijp langs de muur van het gebouw.

Installatiemateriaal

Z