Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Stoom en heetwaterslang

Een stoom- en heetwaterslang is een type slang dat speciaal is ontworpen om hoge temperaturen te weerstaan en stoom of heet water te transporteren in verschillende toepassingen. Deze slangen worden vaak gebruikt in industriële processen, zoals in de voedingsmiddelenindustrie, de chemische industrie en de petrochemische industrie.

Stoom & heetwaterslang bestand tegen hoge druk

Een stoom- en heetwaterslang moet bestand zijn tegen de hoge drukken en temperaturen die gepaard gaan met het transport van stoom en heet water. Daarom zijn deze slangen vaak gemaakt van materialen zoals rubber, siliconen of PTFE (polytetrafluorethyleen) en versterkt met een laag van draad of vezels om de nodige sterkte en duurzaamheid te bieden.

Stoom & heetwaterslang toepassing

Bij het kiezen van een stoom- en heetwaterslang is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke toepassing en om ervoor te zorgen dat de slang geschikt is voor de vereiste temperatuur- en drukwaarden. Het is ook belangrijk om de slang regelmatig te inspecteren op slijtage, beschadiging en andere tekenen van verzwakking om het risico op lekkage en ongelukken te minimaliseren.

Kortom, een stoom- en heetwaterslang is een speciaal type slang dat is ontworpen om hoge temperaturen en drukken te weerstaan en stoom of heet water te transporteren in verschillende industriële toepassingen. Deze slangen moeten van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen om het risico op lekkage en ongelukken te minimaliseren.

Filters