Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

Pijpnippels

Pijpnippels zijn kleine buisvormige onderdelen die worden gebruikt om twee delen van een PVC drukleiding met elkaar te verbinden of om een ​​pijp te verlengen. Ze zijn vaak gemaakt van roestvrij staal en zijn beschikbaar in verschillende maten en lengtes om aan verschillende toepassingen te voldoen.

Pijpnippels worden vaak gebruikt in leidingsystemen, verwarmings- en koelsystemen, water- en gasleidingen en in de industrie en de bouwsector. Ze worden gebruikt om de lengte van een pijp te vergroten, een pijp te verbinden met een andere pijp of apparaat, of om een ​​pijp aan te sluiten op een andere soort pijp of fitting.

Wanneer gebruik je een pijpnippel?

Een pijpnippel wordt gebruikt om twee pijpen met elkaar te verbinden of om een pijp te verlengen. Het kan ook worden gebruikt om een ​​pijp aan te sluiten op een andere soort pijp of fitting. Hier zijn enkele specifieke situaties waarin u een pijpnippel zou kunnen gebruiken:

  1. Verlenging van pijp: Als u een pijp wilt verlengen om de afstand tussen twee punten te vergroten, kan een pijpnippel worden gebruikt om de lengte van de pijp te vergroten.

  2. Pijpen verbinden: Als u twee pijpen wilt verbinden, kunt u een pijpnippel gebruiken om de verbinding te maken.

  3. Reparatie: Als een pijp is beschadigd of gescheurd, kunt u een pijpnippel gebruiken om de beschadigde sectie van de pijp te vervangen en de pijp weer aan elkaar te verbinden.

  4. Verandering van buisdiameter: Als u een pijp met een bepaalde diameter wilt aansluiten op een andere pijp met een andere diameter, kan een pijpnippel worden gebruikt om de twee pijpen aan elkaar te verbinden.

Het is belangrijk om de juiste maat en type pijpnippel te kiezen voor uw specifieke toepassing om een ​​veilige en betrouwbare verbinding te garanderen.

Pijpnippels met schroefdraad

Er zijn verschillende soorten pijpnippels beschikbaar. Schroefdraadnippels hebben aan beide uiteinden schroefdraad en kunnen eenvoudig in andere leidingen of fittingen en koppelingen worden geschroefd.

Pijpnippels zijn essentiële onderdelen voor het verbinden en uitbreiden van pijpleidingsystemen. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen worden gebruikt in verschillende toepassingen en omgevingen. Het is echter belangrijk om de juiste maat en type pijpnippel te kiezen voor uw specifieke toepassing om een ​​veilige en betrouwbare verbinding te garanderen.

Filters