Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

PVC drukbuis

Op zoek naar een sterke en duurzame oplossing voor uw waterleidingen? Kies dan voor PVC drukbuizen! Onze PVC drukbuizen zijn gemaakt van hoogwaardig polyvinylchloride en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Wat is een PVC drukbuis?

Een PVC drukbuis is een type buis dat wordt gebruikt in waterleidingen om vloeistoffen onder druk te transporteren. PVC staat voor Polyvinylchloride, een thermoplastisch materiaal dat sterk en duurzaam is en bestand is tegen corrosie en chemische aantasting.

PVC drukbuizen worden geproduceerd volgens strenge normen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en wanddiktes.

PVC drukbuizen hebben ook het voordeel dat ze relatief goedkoop zijn en gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Door hun duurzaamheid en lange levensduur bieden ze een kosteneffectieve oplossing voor waterleidingen.

Toepassingen PVC drukbuizen

De PVC drukbuizen zijn bestand tegen corrosie en chemische aantasting, waardoor ze zeer geschikt zijn voor zowel huishoudelijke als industriële toepassingen. Dankzij hun lichte gewicht en eenvoudige installatie zijn ze bovendien een kosteneffectieve oplossing voor verschillende bouwprojecten. Ze zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals waterleidingen, afvoersystemen, zwembaden, beregeningssystemen en industriële toepassingen.

De buizen worden vaak gebruikt in huishoudelijke en commerciële installaties vanwege hun goede weerstand tegen hoge druk, schokken en temperatuurschommelingen. Ze zijn licht van gewicht, eenvoudig te installeren en te onderhouden, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel bouwprojecten.

Onze PVC drukbuizen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en wanddiktes, zodat u altijd de juiste buis voor uw specifieke toepassing kunt vinden. Ze bieden een uitstekende weerstand tegen hoge druk, schokken en temperatuurschommelingen, waardoor ze een betrouwbare en veilige optie zijn voor uw waterleidingen.

Aansluitingen PVC drukbuis

Een hulpstuk en een PVC drukbuis hebben verschillende uiteinden, namelijk een mof uiteinde of een spie uiteinde. Bij een mofuiteinde schuift u de mof over het spie uiteinde van een PVC drukbuis of een PVC druk koppeling en verlijmd u de verbinding. Bij een mof wordt de inwendige maat aangegeven. Bij een spie uiteinde wordt de uitwendige maat aangegeven. U kunt het spie uiteinde in een mof van een PVC drukbuis of een PVC druk hulpstuk schuiven.
Bij een PVC drukkoppeling kan ook de vermeld worden mof/spie. Dit betekent dat de koppeling aan de ene zijde een mof aansluitin heeft en aan de andere zijde een spie aansluiting.

PVC drukbuis monteren

Bij het monteren van een PVC drukbuis is het belangrijk om de delen die in elkaar geschoven worden en verlijmd gaan worden, eerst goed te reinigen met Griffon PVC cleaner. Na het reinigen smeert u de te verlijmen delen in met PVC lijm Griffon Uni-100. Daarna schuift u de met lijm ingesmeerde delen zo recht mogelijk in elkaar, zonder onnodig te draaien.

Of u nu een huiseigenaar bent die op zoek is naar een betrouwbare oplossing voor uw waterleidingen, of een aannemer die op zoek is naar hoogwaardige buizen voor een groot bouwproject, onze PVC drukbuizen zijn de perfecte keuze. Neem vandaag nog contact met ons op!

Filters