Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Lijngoot

Wat is een lijngoot?

Een lijngoot is een langwerpige afvoergoot die geplaatst wordt aan de rand van een gazon of aan de rand van de bestrating.
De lijngoot is er in verschillende uitvoeringen en kleuren. Zo kunt u de lijngoot geheel naar uw smaak aanpassen. Wij hebben voor elke toepassing een lijnafwateringssysteem! Ook al het materiaal voor de verdere afwateringsketen kunt u vinden onder installatiemateriaal bij PVC24!

Waarom een lijngoot?

De lijngoot vangt overtollig regenwater op en voert het snel af, zodat plassen in de tuin of op het erf worden voorkomen. De lijnafwatering zorgt ervoor dat het water snel verder wordt afgevoerd in de afwateringsketen.
Met het aanleggen van ee lijngoot heeft u bovendien minder graafwerk. De aansluitingen aan de uiteinden van de lijngaat kunt u met elkaar verbinden. Hierdoor kunt u meerdere lijngoten naast elkaar plaatsen over een lengte die voor u wenselijk is.
De afwatering bij een lijngoot gaat sneller dan bij een straatkolk, omdat er over een grotere oppervlakte water wordt afgevoerd dan wanneer al het water naar 1 punt moet lopen om via het rooster van de straatkolk te worden afgevoerd.

De lijngoot reinigt zichzelf door het afvoeren van het regenwater. Het meeste vuil wordt opgevangen door de zandvangers van de lijngoot, waardoor er geen vuil in de riolering terecht komt.

Tot slot is niet onbelangrijk dat een lijngoot heel eenvoudig en snel kan worden geplaatst en is het esthetisch aantrekkelijk.

Lijngoot terras

In de tuin wordt een lijngoot vaak gebruikt voor het afwateren van het terras. Zeker wanneer het gazon aan het terras grenst, is het verstandig om aan de rand van het terras een lijngoot te plaatsen. Het regenwater dat op het terras terecht komt, wordt zo snel en efficiënt afgevoerd.

Installatiemateriaal

Z