Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

PP buis

PP buizen worden toegepast drukloze afvoeren in huis en buiten huis. U kunt bij ons terecht voor een compleet assortiment PP-leidingsystemen voor de aanleg van afvoerleidingen en binnenriolering en al uw andere installatiemateriaal.

PP buis zwart

PP staat voor Polypropyleen. PP buizen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en grijs. Een PP buis is sterker dan PVC, maar wel iets duurder. Bovendien is het eenvoudig te recycleren. Bij de productie van PP worden standaard gerecyclede grondstoffen gebruikt.

PP buis is bestand tegen een grotere variatie aan chemicaliën dan PVC. Daarnaast is een PP buis gladder dan een PVC buis, waardoor er minder risico op aanhechting van vuil en dus verstoppingen is.

PP buis diameters

PP buizen hebben de gebruikelijke maatvoering die wordt toegepast bij rioleringsproducten voor de binnenriolering en buitenriolering. PP buizen zijn verkrijgbaar in de volgende diameters:

 • 32 mm
 • 40 mm
 • 50 mm
 • 75 mm
 • 90 mm
 • 110 mm
 • 125 mm
 • 160 mm

PP buis verbinden

U kunt een PP buis eenvoudig verbinden met PP hulpstukken. PP hulpstukken hebben een rubberen ring aan de binnenzijde en een mof aan de uiteinden. U hoeft de rubberen ring in het PP hulpstuk alleen maar in te smeren met PVC glijmiddel en het PP hulpstuk over de PP buis heen te schuiven om de PP buis met het hulpstuk te verbinden. De rubberen ring in de mof zorgt ervoor dat de verbinding vacuüm wordt gezogen. Dit zorgt voor een waterdichte verbinding en vangt het minimale uitzetten en krimpen op. Deze manier van verbinden maakt de installatie heel eenvoudig en het werkt heel snel.

U kunt de PP verbinden met een PP bocht of PP T-stuk. Doorgaans kunnen standaard bochten van 45° of 90° worden gebruikt. Wel is het verstandig om de bochten en hoeken niet te scherp te maken om zo de kans op verstopping minimaal te houden en de doorstroming zo optimaal mogelijk te houden.

Als u twee PP buizen wilt verbinden om de lengte langer te maken dan de 5 meter die een PP buis heeft, gebruikt u een PP mof. Het is ook mogelijk om twee PP buizen met een verschillende diameter aan elkaar te verbinden met een PP verloopring.

De hulpstukken zijn uitgevoerd met de volgende aansluitingen:

 • Mof uiteinde: De mof wordt over een PP buis of een hulpstuk met een spie uiteinde heen geschoven. Bij een PP hulpstuk met manchet / mof wordt de maat inwendig aangegeven en kan een buis met dezelfde diameter in het hulpstuk worden geschoven.
 • Spie uiteinde: De spie kan in een hulpstuk met een mof uiteinde met dezelfde diameter worden geschoven.
 • Mof/Spie uiteinde: Het PP hulpstuk heeft aan de ene zijde een mof uiteinde en aan de andere zijde een spie uiteinde.

Installatiemateriaal

Z