Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Drainage

Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor drainage, dan bent u bij PVC24 aan het juiste adres, Bij ons kunt u rekenen op de allerbeste kwaliteit. Omdat we groot kunnen inkopen, kunnen we de prijzen voor u ook laag houden. Bij PVC24 koopt u eenvoudig en standaard voor lage prijzen drainage en al uw andere installatiemateriaal producten.

Wat is drainage?

Drainage is het afvoeren van overtollig water in uw tuin om te voorkomen dat er plassen in komen te staan. Met een drainagesysteem krijg je de waterafvoer in de tuin of op het land onder controle. Het overtollig water zakt in de grond en zoekt de weg van de minste weerstand. Aangezien de drainagebuis het water afvoert, loopt het water dus het meest makkelijk richting de drainagebuis. Het water wordt vervolgens weggevoerd naar de dichtsbijzijnde sloot of wordt opgevangen in een infiltratiekrat om het langzaamaan aan de omgeving af te geven in een drogere periode. Zo blijft de vochtigheid in de bodem gelijkmatig over een langere periode.

Drainagebuis

Drainagebuis is er in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van uw wensen en omstandigheden, maakt u de keuze voor een bepaald type en diameter drainagebuis.

De drainagebuis is opgebouwd uit een PP buis zonder of met een omhulling eromheen. De omhulling van de drainagebuis voorkomt dat gronddeeltjes inspoelen en dat daardoor de drainagebuis verstopt raakt. Bovendien vergemakkelijkt de omhulling het instromen van het water, omdat de omhulling de instroomweerstand verkleint.

Drainage tuin

U kunt bij drainage voor uw tuin of land kiezen uit een drainagebuis met de volgende soorten omhulling:

  • kokos
  • PP450
  • PP700

De draingebuis met een omhulling van kokos gaat minder lang mee dan een drainagebuis PP450 met een omhulling van gerecylde vezels. De kokos verteert in de loop van de jaren, hetgeen met de kunststof vezels niet het geval is. De drainagebuis PP450 is geschikt voor alle bodems (dus ook een bodem met kleigrond) in Nederland, behalve voor een bodem met lössgrond. Dit is alleen in Zuid-Limburg het geval. Bij lössgrond adviseren wij u te kiezen voor een drainagebuis PP700 omhulling. De vezels van de drainagebuis PP700 zijn grover dan de vezels van de drainagebuis PP450. Hierdoor slibt de drainagebuis minder snel dicht.

Drainage diameter

Naast de keuze voor de soort drainage, is er de keuze van de diameter van de drainage. De hoeveelheid water die in korte tijd moet worden afgevoerd is bepaleld voor de diameter van de drainage. In de onderstaande opsomming staat ons advies voor de verschillende toepassingen:

  • 50 mm: kassenbouw
  • 60 mm: landbouwgrond, tuin of rijbak
  • 80 mm: tuin, rijbak of sportveld
  • 100 mm: ring drainage of boerderijen
  • 125 mm: hoofddrainage leiding

Installatiemateriaal

Z