Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

PVC druk

Bij PVC24 vindt u een compleet aanbod van PVC druk buizen en koppelingen met een lijmverbinding en een draadverbinding. Ook andere artikelen die in een PVC drukleiding systeem worden toegepast, vindt u bij PVC24, in ons installatiemateriaal assortiment.

In een drukleiding systeem worden vloeistoffen tussen 2 punten verplaatst onder de juiste omstandigheden.

PVC drukbuizen

PVC drukbuizen worden opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor houdt de PVC drukbuis haar vorm bij waterdruk. Dit maakt een systeem met PVC drukbuizen geschikt voor toepassing in een vrijvervalriool of in een situatie waar er sprake is vacuüm- of overdruktechniek.

De drukbuizen zijn gemaakt van PVC. Dit heeft een groot aantal voordelen. Door de gladde afwerking aan de binnenzijde van de buizen, stroomt het water snel door. Daarnaast is PVC slagvast en licht van gewicht. Hierdoor zijn de PVC drukbuizen eenvoudig te hanteren en is er geringe kans op verzakking bij een zachte ondergrond. Tot slot zijn de PVC drukuizen bestand tegen zwavelzuur uit rioolgas en dus zeer duurzaam.

PVC drukbuizen zijn verkrijgbaar met een diameter van 16 mm tot en met 125 mm. De PVC drukbuizen in de kleur grijs zijn naast het KIWA-keurmerk veelal ook voorzien van het KOMO-keurmerk. Controleer in dit geval altijd de beschrijving bij het product.

Bij het uitkiezen van de PVC drukbuizen dient u rekening te houden met de belastingsklasse. De belastingsklasse wordt uitgedrukt in PN (bar). Wij leveren de volgende belastingsklassen:

  • PN 7,5
  • PN 10
  • PN 12,5
  • PN 16

U gebruikt de producten met een belastingsklasse van PN 16 wanneer er sprake is van zware belasting in het leidingsysteem.

Druk PVC koppelingen

Druk PVC koppelingen zijn verkrijgbaar in 2 soorten, met een lijmverbinding of met een draadverbinding. De druk PVC koppelingen met een lijmverbinding verlijmt u met hard PVC lijm, welke speciaal geschikt is voor een drukleiding systeem.

Op de druk PVC koppeling staat vermeld welke maximale druk de koppeling aankan, uitgedrukt in PN (bar). Deze maximale druk staat uiteraard ook vermeld bij de beschrijving van het product op onze site.

In een drukleidingsysteem worden vaak naast koppelingen ook kogelkranen en terugslagkleppen toegepast. Deze kunt u in verschillende maten vinden in ons assortiment.

Installatiemateriaal

Z