Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

PP buizen wit

PP buizen, ook wel polypropyleen buizen genoemd, zijn buizen gemaakt van polypropyleen kunststof. Deze buizen hebben vele voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals hoge chemische bestendigheid, lage dichtheid, hoge hittebestendigheid en lage prijs.

Wiite PP buizen toepassingen

Onze witte PP buizen zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals afvoerleidingen, ventilatiesystemen en waterleidingen. De buizen hebben een gladde binnenwand en zijn eenvoudig te installeren met behulp van onze PP hulpstukken. Door hun lichte gewicht en flexibiliteit zijn ze ook geschikt voor installaties op moeilijk bereikbare plaatsen.

Onze PP buizen zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan de geldende Europese normen en certificeringen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten en lengtes, zodat u voor elke toepassing de juiste buis kunt kiezen. Bij vragen over onze PP buizen of advies over welke buis het beste geschikt is voor uw project, kunt u altijd contact opnemen met onze deskundige klantenservice.

Voordelen PP buizen ten opzichte van PVC buizen

Er zijn verschillende voordelen van PP buizen ten opzichte van PVC buizen:

  1. Chemische bestendigheid: PP buizen zijn beter bestand tegen chemische stoffen dan PVC buizen. PP is bestand tegen een breed scala aan chemicaliën en zuren, terwijl PVC gevoelig kan zijn voor bepaalde chemicaliën.

  2. Hittebestendigheid: PP buizen zijn beter bestand tegen hoge temperaturen dan PVC buizen. PP buizen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor transport van warm water, terwijl PVC buizen hiervoor minder geschikt zijn.

  3. Milieuvriendelijkheid: PP is een thermoplastisch polymeer en kan worden gerecycled. PVC daarentegen bevat weekmakers en kan niet worden gerecycled. PP buizen zijn daarom milieuvriendelijker dan PVC buizen.

  4. Geluidsisolatie: PP buizen hebben een goede geluidsisolatie, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen waar geluidsreductie belangrijk is.

  5. In kleine diameters is de PVC buis niet verkrijgbaar met een manchet verbinding en een PP buis wel. Hierdoor gaat de installatie sneller en makkelijker dan wannneer een PVC buis met lijm moet worden vastgelijmd.

Samengevat bieden PP buizen dus een aantal voordelen ten opzichte van PVC buizen, met name op het gebied van chemische bestendigheid, hittebestendigheid, milieuvriendelijkheid en flexibiliteit.

Filters