Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Klepelsproeier

Op zoek naar een betrouwbare en efficiënte oplossing voor het besproeien van uw gazon, sportveld of landbouwgewassen? Dan is onze klepelsproeier de perfecte keuze!

Onze klepelsproeiers zijn ontworpen om een ​​gelijkmatige en diepe besproeiing te bieden, wat resulteert in gezonde en weelderige plantengroei. Dankzij de ronddraaiende arm en de klepels die het water gelijkmatig verdelen, wordt elk deel van uw gazon of gewassen bereikt, terwijl waterverlies wordt geminimaliseerd. Klepelsproeiers worden ook vaak gebruikt om een rijbak of longeerring te beregenen, zodat er voldoende vocht in de bodem blijft.

Wat is een klepelsproeier?

Een klepelsproeier, ook wel tiksproeier genoemd, is een type irrigatiesproeier dat wordt gebruikt om water gelijkmatig te verdelen over een groot gebied, zoals een gazon of landbouwgrond. Het bestaat uit een ronddraaiende arm die is bevestigd aan een centrale as en klepels, of dunne metalen bladen, die het water verdelen terwijl de arm ronddraait.

De klepelsproeier is ontworpen om een ​​uniforme sproeipatroon te creëren die zich over een groot gebied verspreidt, terwijl het water ook diep doordringt in de grond om de wortels van planten te bereiken. Dit maakt het een populaire keuze voor het besproeien van gazons, sportvelden en landbouwgewassen.

Soorten klepelsproeiers

Er zijn twee soorten klepelsproeiers, namelijk sectorsproeiers en rondsproeiers, oftewel full circle.

Sectorsproeier

Een sectorsproeier is een type irrigatiesproeier dat is ontworpen om water te verdelen over een specifieke sector van een gebied, zoals een gazon of landbouwgrond. Het heeft een verstelbare spuitmond waarmee de gebruiker het bereik en de hoek van de sproeier kan aanpassen, zodat het water alleen wordt afgegeven aan het gewenste gebied.

Sectorsproeiers zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en vormen, afhankelijk van de grootte van het te besproeien gebied en de waterdruk van het irrigatiesysteem. Sommige sectorsproeiers kunnen bijvoorbeeld worden ingesteld om een hoek van 90 graden te besproeien, terwijl andere kunnen worden ingesteld om een hoek van 360 graden te besproeien.

Sectorsproeiers zijn populair vanwege hun precisie en efficiëntie. Door het water alleen op het gewenste gebied te richten, wordt waterverlies geminimaliseerd en wordt het water efficiënter gebruikt. Sectorsproeiers zijn daarom een goede keuze voor het besproeien van specifieke gebieden, zoals bloembedden, groente- en fruittuinen, en andere gebieden waar precisie belangrijk is.

Rondsproeier

Een rondsproeier is een type irrigatiesproeier dat is ontworpen om water gelijkmatig te verdelen over een cirkelvormig gebied, zoals een gazon of sportveld. Het heeft een verstelbare spuitmond die het water in een ronddraaiend patroon verspreidt, waardoor een uniforme besproeiing van het gebied ontstaat.

Rondsproeiers zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en vormen, afhankelijk van de grootte van het te besproeien gebied en de waterdruk van het irrigatiesysteem. Sommige rondsproeiers kunnen bijvoorbeeld worden ingesteld om een cirkel met een diameter van 5 meter te besproeien, terwijl andere kunnen worden ingesteld om een cirkel met een diameter van 15 meter te besproeien.

Rondsproeiers zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden een goede dekking van het gebied. Ze zijn geschikt voor het besproeien van grotere gazons, sportvelden en andere open gebieden waar een uniforme besproeiing van belang is. Rondsproeiers zijn echter minder geschikt voor het besproeien van gebieden met veel hoeken en bochten, waar sectorsproeiers beter geschikt zijn.

Over het algemeen zijn rondsproeiers een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en gemakkelijk te gebruiken irrigatieoplossing voor hun gazon of sportveld.

Klepelsproeiers installeren

Onze klepelsproeiers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan, zelfs bij intensief gebruik. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren en te onderhouden, waardoor u tijd en geld bespaart op de lange termijn.

Of u nu een klepelsproeier nodig heeft voor uw kleine achtertuin of voor een groot landbouwgebied, we hebben een breed scala aan opties om aan uw behoeften te voldoen. We bieden ook klepelsproeiers met instelbare sproeibreedte en straalafstand, evenals klepelsproeiers die geschikt zijn voor verschillende waterdrukken.

Kies voor onze klepelsproeiers en geniet van een gezonder en weelderiger gazon of gewassen, terwijl u tijd en geld bespaart op de lange termijn. Bestel nu en ervaar zelf het verschil!