Menu
Klantenservice Open tot 17.00 uur
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Bodemdrain

Bent u op zoek naar een effectieve manier om uw vijver schoon te houden? Overweeg dan een bodemdrain voor uw vijver. Een bodemdrain is een essentieel onderdeel van een vijversysteem, omdat het helpt om vuil en afvalstoffen van de bodem van uw vijver te verwijderen.

Wat is een bodemdrain?

Een bodemdrain is een soort afvoerputje, aangesloten op een vijverfilter. Het vuil dat op de bodem is neergedaald, wordt daardoor rechtstreeks afgevoerd via de drain. Dit proces helpt om het water schoon en helder te houden en voorkomt de opbouw van ongewenste afvalstoffen in uw vijver. Een bodemdrain zorgt niet alleen voor een schone bodem van de vijver, maar verbetert ook aanzienlijk de waterkwaliteit.

De bodemdrain wordt geïnstalleerd op het diepste punt van de vijver als de vijver wordt aangelegd. Zeker bij koivijvers worden bodemdrains veel toegepast, omdat de koikarpers de vijver en zeker de bodem erg vervuilen.

De bodemdrainswelke PVC24 u aanbiedt, zijn uitgerust met kamer en compleet met deksel, flens en RVS schroeven. Wij hebben 2 maten bodemdrains met kamer, de standaard 110mm, welke het meest gebruikt word bij aanleg van (koi)vijvers. Deze drain is geschikt om bij een oppervlakte van 3 meter bij 3 meter vuil af te voeren. Bij een grotere oppervlakte adviseren wij 2 of meerdere bodemdrains te plaatsen. Naast het model 110mm. hebben wij ook een 50mm variant, deze is qua model exact hetzelfde alleen dan in een kleinere variant, uitgevoerd met een 50mm aansluiting. Deze wordt veelal toegepast in quarantaine systemen of kleinere vijvers met een pompgevoed systeem. Beide bodemdrains zijn ook te verkrijgen in een beluchte variant, dit wil zeggen dat er een luchttoevoer op zit en is de deksel vervangen door een rubberen luchtschotel.

Hoe werkt een bodemdrain?

Door de waterdruk stroomt het water met vuil vanzelf via de bodemdrain in het meerkamerfilter. De pomp komt in droogopstelling, na het filter, om het gefilterde water terug naar de vijver te pompen. Met een bodemdrain blijft het filter altijd met water gevuld, ook als de stroom uitvalt.

Een bodemdrain is geschikt voor zowel kleine als grote vijvers en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw vijver. Het is een duurzame en betrouwbare oplossing die weinig onderhoud vereist en de waterkwaliteit van uw vijver op peil houdt.

De bodemdrains zijn voorzien van afsluitkappen. Dit voorkomt dat er vissen vast in komen te zitten. U kunt de bodemdrain met verschillende producten combineren voor een optimaal resultaat.

Bodemdrains, de plaatsing en werking

Afhankelijk van de waterdruk kan een bodemdrain ongeveer 9 vierkante meter van de bodem schoonhouden. Bij een groter bodemoppervlakte dient u meerdere bodemdrains te plaatsen. De bodemdrain wordt aangesloten op een afvoer welke loopt naar een voorfilter. Daarna wordt het verder gepompt naar het filter. Ook kunt u kiezen voor een bodemdrain met beluchting. Deze zorgt voor een constante toevoer van zuurstof in uw vijver. Wij adviseren voor de ingang naar de filter, een splitsing te maken welke naar het riool leidt. Zo kunnen de leidingen doorgespoeld worden. Zo wordt opgehoopt vuil eenvoudig weg gehaald zonder uw filter te belasten. Kortom, bodemdrains zorgen voor schone vijvers en kunt u snel genieten van uw gezonde vijver vol leven!

Tips voor het gebruik van bodemdrains

  • Sluit niet meer dan 4 bodemdrains aan op één vortex.
  • Zorg voor een trechterwerking, de bodemdrain ligt op het diepste punt.
  • Plaats de bodemdrains niet te dicht tegen de vijverwand.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over de voordelen van een bodemdrain voor uw vijver en hoe wij u kunnen helpen bij het installeren van deze waardevolle toevoeging aan uw vijversysteem.

Filters