Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Duikerbuizen

Een duikerbuis, ook wel landbouwbuis genoemd, is een buis die onder een weg, spoorlijn, waterweg of ander obstakel is geplaatst om water of andere vloeistoffen van de ene kant naar de andere kant te transporteren. Het wordt meestal gebruikt om een waterweg of afwateringskanaal door een verhoogde weg of spoorlijn te leiden, zonder de doorstroming te belemmeren.

Soorten duikerbuizen

Duikerbuizen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, afhankelijk van de toepassing en de vereisten van het project. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals beton, staal, kunststof of gegalvaniseerd staal.

Toepassing duikerbuizen

Een duikerbuis wordt gebruikt om water of andere vloeistoffen van de ene kant van een obstakel naar de andere kant te transporteren. Het wordt meestal gebruikt om een waterweg of afwateringskanaal onder een verhoogde weg, spoorlijn, waterweg of ander obstakel te leiden, zonder de doorstroming te belemmeren.

Duikerbuizen worden vaak gebruikt in de bouw van wegen, spoorlijnen, tunnels, bruggen en andere infrastructuurprojecten. Ze bieden een veilige en effectieve manier om water of andere vloeistoffen van de ene naar de andere kant van een obstakel te verplaatsen zonder dat dit de doorstroming of het verkeer belemmert.

Duikerbuizen kunnen ook worden gebruikt voor andere toepassingen, zoals het afvoeren van afvalwater, het reguleren van stromen in rivieren en beken, of het beschermen van oevers tegen erosie door het water.

De duikerbuis wordt begraven in de grond en kan worden bedekt met aarde of beton om het te beschermen tegen de belasting van het verkeer en andere omgevingsfactoren. Duikerbuizen kunnen ook worden uitgerust met afsluiters en andere regelsystemen om de waterstroom te reguleren of te blokkeren wanneer dat nodig is.

Filters