Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Pop-up sproeiers

Wat is een pop-up sproeier?

Een pop-up sproeier is een type sproeier dat in het gazon of de grond is ingebouwd en omhoog kan "poppen" wanneer het water wordt ingeschakeld en weer in de grond verdwijnt wanneer het water wordt uitgeschakeld. Dit type sproeier is ontworpen om het gazon of het landschap eromheen een esthetisch aantrekkelijke uitstraling te geven, omdat het niet zichtbaar is wanneer het niet in gebruik is.

Pop-up sproeiers zijn vaak te vinden in besproeiingssystemen voor gazons en tuinen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen, afhankelijk van de grootte van het gebied dat moet worden besproeid en de waterdruk die beschikbaar is. Sommige pop-up sproeiers hebben verstelbare sproeihoeken en -patronen om aan verschillende besproeiingsbehoeften te voldoen.

Pop-up sproeiers zijn handig omdat ze een gelijkmatige verdeling van water over het gazon of de tuin mogelijk maken. Bovendien zijn ze minder vatbaar voor beschadiging, omdat ze verborgen zijn en minder blootgesteld aan voetverkeer, maaiers en andere apparatuur.

Kortom, een pop-up sproeier is een efficiënte en esthetisch aantrekkelijke manier om een gazon of tuin te besproeien met een gelijkmatige verdeling van water en minimale kans op beschadiging. PVC24 heeft een breed assortiment aan sproeiers, daardoor is er altijd een juiste oplossing voor uw persoonlijke situatie.

Welke pop-up sproeier moet ik gebruiken?

Welke pop-up sproeier u het beste kunt gebruiken, hangt af waar u de sproeier voor wilt gebruiken. We hebben pop-up sproeiers in het assortiment voor een border of een klein gezon, dit zijn sproeiers uit de RainBird 1800 serie en de K-Rain NPS. Deze sproeiers hebben een sproeibereik van 0,6 (Ø 1,2 m) tot 4,6 (Ø 9,2 m) meter. Deze pop-up sproeier kan eventueel op de waterleiding worden aangesloten.

Voor een groter gazon adviseren wij de pop -up sproeiers uit de RainBird 3500 serie met een sproeibereik 4,6 (Ø 9,2 m) tot maximaal 10,7 (Ø 21,4 m) meter, de Hunter PGJ met ook een sproeibereik 4,6 (Ø 9,2 m) tot maximaal 10,7 (Ø 21,4 m) meter of de RainBird 5000 serie met een sproeibereik van 6,1 (Ø 12,2) m tot max. 15,2 (Ø 30,4) meter. Vooral de Hunter PGJ komt bij lagere waterdruk wat beter omhoog. Dit is dan ook de sproeier die we aanraden voor gebruik op de waterleiding.

Voor een grote tuin, een sportveld of zelfs een landgoed adviseren wij om de pop-up sproeiers uit de RainBird 6500 serie te gebruiken met een sproeibereik van 12 (Ø 24 m) tot max 20 (Ø 40 m) meter of zelfs de RainBird 8000 serie met een sproeibereik 11,9 (Ø 23,8 m) tot maximaal 24,7 (Ø 49,4 m) meter.

Vervolgens kunt u met een nozzle het gewenste sproeibereik en de waterafgifte optimaal afstellen. Voor elke pop-up sproeier is er een grote keuze uit nozzles, zodat u het precies passend kan maken voor uw persoonlijke situatie.

Hoeveel pop-up sproeiers kunnen op de waterleiding worden aangesloten?

Als u een klein gazon wilt beregenen of een border met planten wilt vernevelen, dan kunt u de pop-up sproeiers aansluiten op de waterleiding. Dat kan!
De sproeiers uit de RainBird 1800 serie hebben een sproeibereik van 0,6 (Ø 1,2 m) tot 4,6 (Ø 9,2 m) meter.
Deze sproeiers verbruiken, afhankelijk van de nozzle die wordt gekozen en het ingestelde sproeigebied, tussen de 20 en 1200 liter per uur. Als u ervoor kiest om de pop-up sproeiers aan te sluiten op de waterleiding, kunt u ongeveer 2 tot 4 sproeiers tegelijk aanzetten.

De RainBird 1800 sproeiers hebben waterdruk nodig om omhoog te komen en te kunnen werken. Daarom is het belangrijk dat de waterdruk op de waterleiding tussen de 1 en 2,1 bar is.

Wilt u 360 graden rondsproeien, dus een volledige cirkel, dan kunt u maximaal 1 of 2 sproeiers tegelijk aanzetten. Door het hoge waterverbruik daalt anders de waterdruk teveel en kunnen de sproeiers niet meer met voldoende kracht beregenen.

Heeft u meer sproeiers in de tuin nodig dan u tegelijk kunt aanzetten? Geen probleem! U kunt met kleppendoos voorzien van magneetkleppen de sproeiers in groepen verdelen. Dan u u per groep de tuin beregenen. Wilt u dat de beregening volautomatisch gaat en te bedienen is met een app op uw telefoon? Ook dat is mogelijk met de RainBird beregeningscomputer.